Thursday, March 18, 2010

Obama de acord cu amnistierea imigrantilor aflati ilegal pe teritoriul SUA

Obama s-a declarat satisfacut de proiectul de lege care aprobă amnistierea imigrantilor ilegali aflati pe teritoriul SUA . El a dat joi unda verde documentului scris de senatorii Lindsey Graham(R- SC) si Charles Schumer(D-NY). Noua lege care va fi cel mai probabil aprobata de Congresul American, solicita ca imigranţii ilegali sa fie legalizati si indrumati pe calea obtinerii cetateniei.Legea mai prevede un program care ofera vize temporare de lucru pentru muncitorii straini specializati in diverse domenii. Dupa intrarea in vigoare a legii urmeaza transformarea cardurilor de Securitate Sociala(SSN) in carduri cu cip biometric, imposibil de falsificat(?!) care vor contine toate datele personale ale posesorului.Programul se aplica doar celor care recunosc intr-o declaratie data in fata unui judecator ca au incalcat legea imigratiei si vor fi pedepsiti formal printr-o amenda si zile de munca in folosul comunitatii . De asemeni pentru a-si putea dobandi cetatenia americana, "ilegalii" vor trebui sa faca dovada competentei la locul de munca si treaca testul de cetatenie( istoria SUA si cel de limba engleza).

10 comments :

Anonymous said...

Asta înseamnă că Nicoliaciuc s-a scos?!
Adică ăştia mai pierd un Bau-Bau?!
Că de vreo recuperare de prejudiciu oricum nu se punea!

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Vilius said...

Vestea acordului Presedintelui Obama la amnestia ilegalilor este insotiata si de vestea ca albii in curand vor fi minoritate in USA. Dar emigrantii ilegali au un avantaj mare fiindca nu platesc taxe trebuie sa fie naivi sa paiarda acest avantaj mai ales ca tot recent a aprut vestea ca cineva a fos urmarit pentru 10 centi si i sa adaugat o amenda de 230 de dolari.
Multor ilegali le va fi frica sa sa isi schimbe statutul banuind ca le este doar intinsa o cursa. Exceptie vor fi doar cei ce simt pentru America si cei cari au copii si le pasa de viata si viitorul lor.
Vilius

Brad said...

Marius, orice informatie pe tema asta, care sa fie oficiala este mai mult decat bine vineta...

Marius Mina said...

Brad , crezi ca am preluat-o de Hotnews sau Ziare.com?
E oficiala dar ramane sa fie discutata si aprobata de Congres.Sansele sa treaca sunt mari .

Marius Mina said...

Vilius , de acord cu tine

Brad said...

Multam inca o data !
... nici vorba, te-am necajit ca sa mai adaugi niscaiva amanunte ...

Este o problema (aproape) personala ...si neplacuta.


Nu solicit un raspuns, dar cazul suna cam asa ...
Care ar fi sansele ca o romanca emigrata cu viza turistica si ramasa ilegal peste viza (7 ani), care a muncit ca sitter , asadar nu a platit taxe de nuici un fel ...sa se inscrie in programul lui Obama ?!

Marius Mina said...

Brad- Ii recomand sa aplice pentru Tax ID la orice contabil de taxe si sa plateasca ceva , oricat sa poata demonstra ca e in good standing.Asta deocamdata...Sa vedem ce iese din proiectul asta.

Brad said...

Amabil , ca de obicei.
... mai, eu i-as recomanda sa sara de Sears Tower ...
:)
Na, c-am spus-o !
:)

Anonymous said...

Asta e de pe vremea lui Bush. Eu cred ca are valoare. In primul rind pentru ca le da oamenilor posibilitatea sa ceara pretul de piata pentru munca lor. Mergeti la Home Depot dimineata sa vedeti citi oameni asteapata sa fie luati la munca. Cunosc romani care muncesc la negru in constructii pe $7 pe ora pentru ca nu au acte si nu pot sa ceara mai mult -- si sint fericiti daca le da cineva de lucru. Cind eram student in 98 lucram cu $14/ora la taiat iarba -- acum 12 ani!! Ia faceti socoteala: daca oamenii astia ar lucra la pretul pietei, adica $18 - $25 pe ora, nu le-ar ramine mai mult decit iau acum chiar si dupa taxe?

Dar eu nu inteleg ce relevanta are o informatie ca asta pe un site ai caror cititori nu sint afectati de masurile pe care le iau americanii in legatura cu ce se intimpla in America.

@Vilius Toti cei pe care-i cunosc eu aici si au fost sau sint ilegali au platit si platesc bani grei la avocati care prelungesc cit pot de mult procedura pentru a stoarce cit mai multi bani de la ei. Cu legea asta macar omul stie cit are de plata si ce mai trebuie sa faca. Plateste, face ce mai zice legea si dupa aia e liber cu acte in regula. Eu nu am intilnit nici o persoana careia ii convine statutul de "ilegal."