Friday, March 26, 2010

Sida lui Basescu face legea la Bursa

Viitorul ginere al lui Traian Băsescu, coordonat de naşul Adriean Videanu, face pe bursă mai mulţi bani decât Patriciu şi Voiculescu. Potrivit cotidianul.ro, Bogdan Ionescu, cunoscut şi sub numele Sida, este acţionar la casa de brokeraj Equity Invest, alături de Adriean Videanu.

În primele două luni din 2010, casa de brokeraj Equity Invest a intermediat tranzacţii de peste 18,29 milioane de lei, dublu faţă de cât a intermediat casa de brokeraj a lui Dinu Patriciu, Fairwind Securities, sau a lui Dan Voiculescu, Rombell Securities. Datele Statistice de la BVB arată că rulajul casei de brokeraj Fairwind pe primele două luni a fost de 8,20 milioane de lei, iar la Rombell de 9,92 milioane de lei. Şi în 2009 casa de brokeraj la care viitorul ginerele al lui Băsescu este acţionar a mers bine. Spre exemplu, în 2009, Equity Invest a intermediat tranzacţii de 77,72 milioane de lei, a lui Patriciu de 32,01 milioane de lei, iar a lui Dan Voiculescu de 42,78 milioane de lei. În 2009, ginerele lui Băsescu a fost pe bursă mai tare chiar decât Verestoy Attila, casa acestuia de brokeraj (Eastern Securitie) intermediind tranzacţii de doar 26,35 milioane de lei.
Situaţia casei de brokeraj Equity Invest nu a fost întotdeauna una bună. Considerată altădată o casă de brokeraj de buzunar, ea a crescut foarte mult în ultimii doi ani. Datele statistice de la Bursa de Valori Bucureşti arată că în 2008 compania lui Adriean Videanu şi a lui Bogdan Ionescu era aproape inexistentă faţă de a lui Dinu Patriciu sau Attila Verestoy. Dacă Fairwind Securities realiza în 2008 tranzacţii de 163,1 milioane de lei, iar a lui Verestoy de 144,07 milioane de lei, firma lui Videanu ajungea abia la 97,83 milioane lei. De fapt, în 2008, societatea Equity Invest trebuia să deschidă rapid agenţii în alte două judeţe: Dâmboviţa şi Călăraşi. În final însă nu s-a mai întâmplat, ba mai mult, a trebuit să închidă unele sucursale. (AIM)

2 comments :

Matilda said...

Cînd te iubeşti cu odrasla preşedintelui, totul devine roz, îţi cresc acţiunile şi la propriu, şi la figurat.

Marius Mina said...

Matilda-
Gura inteleptului adevar graieste