Tuesday, May 10, 2011

Fenomenul de malignizare fortata al mass mediei

De mult de tot, la începuturile mass-media, s-a zis că lumea e formată din ticălosii vinovati. Iar mai apoi au apărut voci care i-au acuzat pe criminali. Doar arta (ce noroc!) mai oferea alternative pentru aceia care încă nu deveniseră prizonierii mass-media. ...Ei bine, toate acestea sunt de mult trecute. Noi trebuie să pornim de la început prin a ne întreba unii pe altii ce se întâmplă”(Umberto Eco)

Dupa schimbarile din 1989 , mass media a cunoscut o explozie fara precedent. Coroborat cu dezvoltarea din domeniul sociologiei si psihologiei , tehnologia moderna, internetul si retelele de socializare , ofera fenomenului de manipulare , o forta in continua crestere. Manipularea presupune in mod express remodelarea gandirii fiecarui consumator si aducerea acestuia la numitorul comun dorit de manipulatori. Stiri fara continut , propagarea in exces a cancanului mediatic in scopul acoperiri subiectelor de interes vital pentru societate ,acoperind practic realitatea crunta, ostila puterii, oricare ar fi ea. Intr-o perioada deosebit de sensibila , cand Romania trece prin cea mai mare criza morala si economica, cand actele de tradare comise de o putere ilegitima , depasesc imaginatia unui intreg sanatoriu de boli mentale , watchdog-ul romanesc , se comporta ca o potaie infometata , calcandu-si in picioare propriul destin. Tranzactionarea principiilor la pretul zilei a devenit o practica curenta . Cameleonismul o resursa umana .Prostitutia deontologica , un mod de viata.

Sa intram deci in sala de operatie unde pacientul abia mai respira . Societatea civila romaneasca isi retraieste momentele unei morti clinice comparabile cu implementarea bolsevismului din perioada postbelica. Slabiciunile , lipsa elementelor clasice ale subzistentei cotidiene accelereaza dezvoltarea bacteriana a fenomenului "mind controlling" , in traducere nationala, "spalarea creierelor ".
Serviciile secrete , propagandistii si manipulatorii de profesie, duc un razboi mut indreptat impotriva ADN ului romanesc , tinta finala : modificarea genetica a spiritului civic .
Am introdus in ecuatie acest termen pentru ca el reprezinta esenta supravietuirii unui popor mult prea tolerant . O toleranta excesiva aduce cu sine microbul letal si pericolul dizolvarii nationale.
In Romania , piata media este ocupata in proportie de 90% de tentaculele unei puteri discretionare , debransata de la realitate care are un singur scop: Supravietuirea cu orice scop, inclusiv crima . Nu imi poate demonstra niciun expert ca ceea ce se intampla azi in Romania difera foarte mult de practicile unanim condamnate la Nurnberg . Diferenta este doar lipsa de interes a organizmelor internationale , ele pot fi acuzate de complicitate indirecta sau chiar de
participare fizica, in cazul FMI.
Desigur , aceste masuri draconice impuse de sistemul infractional, condus de Traian Basescu, nu s-ar fi descurcat fara sprijinul arbitrilor Comisiei Europene , coordonata involuntar de catre fostul admirator al doctrinei marxiste, devenit peste noapte, aidoma clanului portocalui, "popular", Dl. Jose Manuel Barroso.
Framantarile mele s-au inflamat insa , in ultima perioada . Trusturi media care si-au declarat fatis adversitatea fata de puterea de la Bucuresti, au intrat intr-o degringolada controlata . Prin prestatia lor , nu numai ca afecteaza grav imaginea opozitiei, atat cat este ea capabila sa produca dar joaca periculos , mascat, in hora puterii. Ridicandu-le chiar mingii la fileu . Tin sa le reamintesc celor care impun politica editoriala ca riscurile pe care si le iau, facand voluntar pe placul strategilor puterii, se vor intoarce categoric impotriva lor. Mai devreme sau mai tarziu , vor constata cu uimire ca sumele primite cadou de la dezvoltare si turism, au fost in fapt, daruri grecesti pentru unii, si argintii lui Juda pentru altii. Atunci va fi deja tardiv, exemplul Sotin Ovidu Vantu pluteste inca viu deasupra capetelor voastre. El nu va fi singurul. Jucatorul de la Cotroceni a demonstrat dealungul carierei sale infecte ca nimic in jurul sau nu este indispensabil. Astazi esti , maine incetezi sa mai existi. Abia atunci realizezi ca ti-ai jucat cu succes rolul de prezervativ in opereta Elenei Udrea .
Cand vocile din ce in ce mai rare ridica glasul, sunt instant improscate cu "talibanism , anarhism sau activism in favoarea opozitiei. Prefer talibanismul oricarei imagini care simbolizeaza curcubeul deontologic, prefer "anarhismul" realitatii in detrimentul prostitutiei mascate .Prefer sa crap in picioare decat ingenucheat de foame si frica zilei de maine.

Am sa dau doar scurte exemple din care fiecare este liber sa-si sustraga pareri personale. Cand evenimente de o gravitate clara se desfasoara la tot pasul, carele de reprotaj ale excesiv blamatilor moguli, urmaresc cu intensitate maxima cupluri de "rating",cand in sfarsit, opozitia iese in strada , sunt prezentate cadre stranse pe grupuri razlete , sau vorba amantei nationale " grupuri anarhiste izolate".
In toata aceasta maree cu dejectii, plutim fericiti fluturand steagul alb al independentei si deontologiei fabricate. De sus, din tribuna , petele care coloreaza albul seamana prfect cu materia prima ingurgitata de purtatorul mesajului , destinat formarii opiniei generale.
" Toti sunt la fel", 'Nicio diferenta intre astia si ceilalti", "Ii schimbam pe astia cu alti hoti?" , "Numai exista speranta", un calup intreg de mesaje perverse care tintesc un target precis: Electoratul . Masina de propaganda functioneaza in full, prestatia neuronilor de contrabanda si-a atins limita abjectiei . Alegerile recente pentru Primaria Baia Mare constituie un exemplu concret , zero stiri in ziua votului, prezenta la vot scazuta, semn ca propaganda puterii a dat rezultate. Lichelele arondate perversiunii propagandistice si-au facut partial datoria. Spun partial pentru ca orice sut in cur , este conform ultimelor studii de piata, doi pasi inainte. Scopul aparatului de diversiune este unul mare si deosibit de important : Lehamitea electoratului . Permisivitatea maselor in avantajul putorilor/puterii de a-si face mendrele pe metrul patrat , o prezenta scazuta la urne , asigurand supravietuirea lotului de "Talharie Nationala". O prezenta masiva in strada cat si la urne ofera sansa chiuretarii , in al 13 lea ceas, a fenomenului de malignizare, generalizat de regimul Basescu.

In ciuda lamentarilor comandate , unitatea opozitiei a inceput sa-si jusitifice rostul incepand cu alegerile partiale din Colegiul 1 Bucuresti unde deputatul PNL, Radu Stroe a obtinut peste 70% din voturi. Se putea mai bine daca reporterii Realitatii Tv nu ar fi stat in ziua alegerilor in zone periferice, defavorizate prin lipsa infrastructurii , proiectand in mentalitatea colectiva, din ora in ora, cadre cu gropi si noroi aruncate in spatele primarului Chiliman. Exemple recente, victoria Marianei Campeanu , castigarea primariei Baia Mare, din primul tur etc. Daca "ai lor" isi permit , de ce nu ne-am permite si noi? Ori suntem cu opozitia , ori numai suntem?


Foto : Mitingul tineretului liberal "In lupta cu puterea"- Dupa opinia Elenei Udrea, grupuri razlete de anarhisti, dupa mass media romaneasca, cateva cadre stranse , montate la misto dupa gustul ministerului dezvoltarii.
Puteti asculta mai jos discursurile disperat/patetice ale Elenei Udrea, Anca Boagiu, Emil Boc , la conferinta PDL Bucuresti desfasurata cu usile inchise. Cu adaos adunat la intamplare, sala a fost umpluta cu membri si nemembri PDL doar pentru satisfactia bolnava a blondei supreme. Retorica ieftina , lipsita de continut, devoaleaza o oarecare stare de nesiguranta in randul vorbitorilor. Sansele gruparii Udrea pentru mentinerea in motul partidului quasi personal , apar substantial ciuruite. O adunatura de gloabe cu pretentii de armasari , de astia va temeti? Analizati prestatia si trageti concluziile .


21 comments :

Anonymous said...

O foarte buna analiza a prezentului tulburator de infricosator

Anonymous said...

Infricosarea adevarului tulburator.

Anonymous said...

Pu si simplu te iubesc - mental - pentru art asta. In sfarsit simti si scrii ca si cum ai fi in tara.
Nu pot sa spun decat ca textul este realmente fantastic, din toate pct de vedere. Si continutul si forma, si analiza si sinteza. Ai crescut enorm in ultimele 3-4 luni. Spiritual.

In alta ordine de idei: do something. Sau continua, mai exact, ca faceai multe. Nu cred ca a ne intoxica cu pedelei mai avem nevoie, decat cand si cand, sa nu uitam. Cred ca a arata forta oamenilor de bun- simt, a ”opozitiei” este cel mai important acuma. Ca exista si ca NU este degeaba.

Mie (NOUA) imi vine tare greu, mai ales ca ne-au decapitat regele, in care credeam. A fost ca un balon de oxigen textul, tnx man.
Best text ever. :*

cristi said...

Propaganda asta cu "toţi sunt la fel" (TSLF) e foarte subtilă şi periculoasă, şi ia multe forme. Deontologi ca Andrei Pleşu critică uneori guvernul destul de dur, ba chiar şi pe Băsescu cu blândeţe, dar îi atacă furibund pe liderii opoziţiei. Asta ca să întărească TSLF şi să dea impresia de "echidistanţă".
O altă formă de TSLF e atacul la electorat şi la procesul electoral. Dacă e să îi crezi pe pedelişti alegerile sunt întotdeauna determinate de cadouri electorale în forma unor decizii populiste luate chiar înaintea alegerilor. De ex. ei justifică faptul că n-au făcut mai nimic să rezolve criza în 2009, ba chiar au contractat datorii uriaşe la buget, cu necesitatea de a câştiga alegerile prezidenţiale. Dar parcă îmi amintesc că mult huliţii Văcăroiu şi Năstase au organizat şi ei alegeri în 1996 şi 2004, n-au făcut asemenea chestii şi le-au pierdut. Iar guvernul Tăriceanu s-a opus unei legi de acest gen - cea cu salariile profesorilor - fiindcă îi întindea prea tare bugetul, deşi ar fi putut să zică "după mine potopul" ca să-l ajute la alegerile din 2008. Această ultimă formă de TSLF e în mod special periculoasă, fiindcă acreditează ideea că democraţia e slabă şi incapabilă să facă faţă în glorioasa lume globalizată. Nu e o idee neaoşă, ci se practică peste tot în Europa şi America.
Conform multor politicieni şi economişti europeni şi americani se pare că marea problemă constă în datoriile mari ale statelor, şi că acestea au fost generate de politicieni slabi care au cedat la dorinţele alegătorilor mulţi şi săraci. Asta e adevărat doar în cazuri particulare (Grecia), dar în rest e o mare minciună. Ţări precum Spania şi Irlanda aveau la începutul crizei datorii mici şi excedente bugetare, fiind date ca exemple de responsabilitate fiscală. Aceste datorii mari au fost făcute pentru a menţine în viaţă sistemele bancare care aveau probleme, nu ca să se dea pensii şi salarii. Sunt mai multe scheme prin care s-au pompat bani în băncile private, efectul a fost întotdeauna acelaşi: datoriile statelor. Care nu sunt o cauză ci o consecinţă a crizei!
Cauzele reale ale crizei sunt tot la politicieni slabi care au cedat, dar în faţa puterii banilor. Dereglementările financiare au permis băncilor şi fondurilor de investiţii să crească enorm şi să îşi asume riscuri prea mari. Tot ele au creat şi un mediu propice pentru rechinii speculativi, care acum se ospătează în voie. Nici una din probemele astea nu au fost rezolvate!

Crist D. said...

Da textele acestea nu le scrie marius mina.
Ii vin din romania. si primeste 30-50$ pe articolul publicat.

Anonymous said...

i le scrie Udrea,hi,hi,hi/tampiti mai sunteti,ati intrat in deriva

Anonymous said...

We shall overcome!

Laura said...

Sunt scrise "copy-paste".
Si readaptate.

Jenica said...

Mariuse, ai vazut unde a aterizat "independenta" Sorina Matei de la Antene? In ograda lui Udrea la Realitatea TV ;-))

Anonymous said...

si cu ode la adresa tripletei Basescu,Udrea,Boc

Marius Mina said...

Unde vedeti voi ode ?

Syda said...

Bravo,Mariuse,da-le in bot portocaliilor\Esti tare\

"Prefer sa crap in picioare decat ingenucheat de foame si frica zilei de maine"

Anonymous said...

Marius
Poate n-ai urmarit emisiunea de la Realitatea unde a participat Sorina Matei

Marius Mina said...

N-am timp de prostii, ai un link ceva?

Syda said...

Cum se deschide fisierul audio ca eu nu aud nimic?

Marius Mina said...

Apesi pe butonul de "PLAY"

sandman said...

"Retorica ieftina , lipsita de continut" Se pare ca asta prinde la prosti, cit si 3 pesti imputiti sau 1 kil de faina. Citeodata ma gindesc ca ne meritam soarta. Sau ca unii isi merita soarta.

Cocolina said...

Vasile Blaga a avertizat-o pe Elena Udrea că dacă nu încetează cu sforăria, el este hotărît să facă publică o altă serie de documente legate de afacerile frauduloase desfăşurate de Elena Udrea în parteneriat cu Traian Băsescu. Astfel, Blaga i-a spus textual Elenei Udrea: "Am casetele şi stenogramele discuţiilor tale şi ale lui Traian cu privire la banii din campania electorală şi cred că nu vreţi să le vedeţi la televizor, dar dacă trebuie să o fac, să nu crezi că am să ezit să le dau la presă. Mai am nişte casete video, în care joci cu amorezul la Primăria Capitalei nişte scene grele de film, în 2003, şi dacă nu rezolvăm lucrurile îţi promit că umplu cu ele Internetul. Ăla (n.n. - Traian Băsescu) nu are ce pierde, că a luat tot ce putea fi luat, dar tu s-ar putea să ieşi definitiv din politică, asta fiind cea mai mica problema".

Syda said...

Si aplauzele sunt anemice

Anonymous said...

Sa ne rugam pentru varul meu Gaby!

Roxana Iordache said...

Te-am rugat să verifici IP-ul. Ar fi bine să banezi numele meu - e preferabil, decât să tot apară clone penibile. Serios - banează numele meu integral şi Roxana I! Şi te rog, şterge imbecilitatea aia trimisă de clonă.

Te-au invadat lighioanele infecte, nu le convine că eşti cu ochii pe ei.