Thursday, October 30, 2008

Bogdan Olteanu :"O sa-l schimbam si pe Tariceanu"


Cand am citit titlul de mai sus cu ceva timp in urma in presa centrala, puteam sa pariez ca replica era desprinsa din "jurnalul de bord" al lui Traian Basescu. Insa din primele randuri citite am constatat ca apartine finului Premierului Tariceanu, Bogdan Olteanu.
Baiat de oras , nascut/crescut in Kisseleff a preluat din mers fraiele politicii romanesti pentru care si-a pregatit cu minutiozitatea unui sahist fiecare mutare. Activitatea politica l-a propulsat in trepte catre a treia pozitie in stat. Google-indu-i trecutul recent am ramas placut surprins de curajul si ingenuitatea cu care si-a alimentat discursul politic dealungul carierei sale. Am gasit insa cateva asemanari izbitoare intre Traian Basescu si Olteanu , fapt care ma obliga la o analiza mai atenta a candidatului liberal.

In campania electorala din 2004, Basescu a declarat in direct la MTV, ca 20% dintre romani sunt homosexuali si ca ar fi posibil ca familii de homosexuali sa infieze orfani. In acelasi context s-a declarat in favoarea oficializarii relatiilor intre persoanele de acelasi sex si chiar pentru posibilitatea a adopta copii de catre cuplurile gay. "O ordonanta de urgenta a lui Adrian Nastase a legalizat aceasta anormalitate a vietii. Eu doar iau nota de aceasta realitate: cel care a legalizat homosexualitatea in Romania este Nastase. Intrebati-l pe el de ce a facut-o", si-a fortificat Basescu pozitia vis a vis de problema minoritatilor sexuale oprimate de regimul comunist.

Revenind la campania electorala de azi, regasim in bucataria de campanie a lui Bogdan Olteanu pozitii similare cu Basescu in urma cu 4 ani. La fel de curajos ca seful statului, Olteanu apare in prime time la MTV si cand prinde ocazia trateaza cu mult curaj problema homosexualilor care n-au intarziat sa-si arate la randul lor suportul pentru candidatul liberal.
Astazi in jurul pranzului, la intersectia B-dul Gloriei cu B-dul Bucurestii Noi, in apropierea sediului de campanie al lui Olteanu, cativa membrii ai comunitatii Gay din Romania au impartit materiale publicitare pentru favoritul lor. Incepand din 1990, liberalul a ieşit în stradă in ciuda protestelor majoritatii conservatoare din interiorul PNL, pentru a susţine eliminarea articolului 200 CP. „Sunt o persoană profund heterosexuală, dar mi se părea o nebunie să nu-i laşi ca, în intimitatea vieţii lor private, să se manifeste aşa cum cred“, susţinea Olteanu. Totusi marea majoritate a reprezentantilor partidelor considera ca problemele ce tin de relatiile dintre persoanele de acelasi sex trebuie sa ramana cantonate in sfera strict privata si sa nu “molipseasca” spatiul public. Bogdan Olteanu a mai luat pozitii publice in favoarea respectarii drepturilor minoritatilor sexuale cand s-a pus in discutie oportunitatea aprobarii "Paradei Gay" din luna mai anul curent. Presedintele camerei Deputatilor si-a exprimat atunci speranta ca homosexualii vor fi lasati sa se manifeste in liniste.Un alt liberal care sustine alaturi de Bogdan Olteanu respectarea drepturilor homosexualilor este Dan Motreanu, el a decalarat ca ar vota oricand pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.
Daca vor reusi cei doi liberali sa-si impuna initiativele legislative, Romania va fi printre primele tari europene care admit casatoria persoanelor de acelasi sex.




1 comment :

Anonymous said...

„Sunt o persoană profund heterosexuală,....."

?????????????????