Monday, March 23, 2009

Ion Mihai Pacepa- Anticomunismul o crima - in Romania de azi


Intr-un articol recent publicat in Front Page Magazine, Generalul Ion Mihai Pacepa semnalizeaza renasterea sentimentului anti-American in Romania, a doua tara, dupa Rusia, din fostul bloc comunist unde sloganele antiamericane promovate in timpul razboiului rece de KGB ,revin in actualitate.
“Le roi est mort, vive le roi! Anti-Americanism is dead, long live anti-Americanism”
Criticile lui Pacepa se indreapta in primul rand asupra Curtii Supreme de Justitie din Romania care refuza in continuare sa anuleze sentinta de condamnare la moarte pronuntata in 1974 in cazul lui Constantin Rauta, cetatean american de origine romana, care a tradat politia politica din Romania comunista contribuind la victoria Statelor Unite impotriva “imperiului raului sovietic”.
C-tin Rauta , un reputat cercetator NASA , a contribuit substantial dealungul ultimilor trei decenii la dezvoltarea unor proiecte de importanta strategica , cu precadere in domeniul apararii .Sisteme care protejeaza atat Statele Unite cat si tarile membre NATO , organizatie in care Romania este membru cu drepturi depline.
Pacepa acuza autoritatile de la Bucuresti de mentinerea si propagarea vechilor mentalitati comuniste in toate structurile statului , cu precadere sistemul juridic.
Romania considera inca anticomunismul o crima , dupa ce in 23 Noiembrie 2003 a devenit membra NATO.
Justitia din Romania este incapabila sa-si adapteze mentalitatea , cu toate ca stapanii sai, majoritatea fostii judecatori ai regimului Ceausescu sau ofiterii acestuia din politia politica, Securitatea, sunt plimbati de soferii lor in limuzine occidentale .
In ultimii 5 ani, 6.284 de oameni care au fost condamnati de regimul communist pentru “tradare” in favoarea SUA care au ajutat NATO sa ingenucheze imperiul sovietic ,au cerut sa le fie anulate sentintele, doar trei au reusit.
Peste 500.000 de patrioti anticomunisti , ucisi sau terorizati de comunisti nu sunt inca reabilitati. In acelasi timp, mii de ofiteri ai Securitatii si sute de mii de informatori si colaboratori care au scris cea mai sangeroasa era din istoria Romaniei sunt inca invaluiti de un val de secrete".
"Romania post-Ceausescu s-a transformat surprinzator in multe privinte, insa ramane un stat politienesc-ca si Rusia, unde KGB-ul era un stat in stat si acum este statul".
"Calaii nu se incrimineaza intre ei. Pe 13 martie 2009, presa romana a anuntat ca justitia a refuzat sa-l puna sub acuzare pe seful politiei politice inetrne si externe a lui Ceausescu, Nicolae Plesita, cu toate ca exista numeroase dovezi ca a fost un asasin feroce .
Generalul Plesita este in libertate pentru ca si-a aparat tara impotriva disidentilor de la Radio Europa Libera .
El continua sa beneficiaze de o pensie substantiala din partea autoritatilor romane iar de cate ori apare in interviuri televizate isi incita fostii subalterni sa asasineze tradatorii care au ajutat dusmanul :SUA si NATO".

Articolul integral aici:
Front Page Magazine

8 comments :

Anonymous said...

Criminalii crypto-comunistii si transsecuristii din clasa politica de azi inca considera Anti-comunismul. Pana cand si "JURNALISTII-TERECHEA-BERECHEA" (de la ziare, tv stations, etc.) pe care de altfel nu fac nici o para dar care apara cu manie proletara "democratia cea de ochii soacrei" NE FAC TOT FELUL DE MIZERII: NE INSULTA BA CHIAR NE INJURA ORI DE CATE ORI INCERCAM SA ADUCEM IN DISCUTIE LUSTRATIA, DAR MAI ALES, DECONSPIRAREA securitatii DE PARCA NOI AM FI VINOVATII IN LOC DE EI, CRIMINALII! Intr-asa hal este pervertit si acest subiect, ca oricare altul in ROMANIA DE AZI CARE INCA REFUZA SA-SI ASUME ORORILE TRECUTULUI CRIMINAL.

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Nu Nato a ingenuncheat comunismul ci dl. Gorbaciov. Cunoscatorii stiu:)

Anonymous said...

Dna Lungu: Dati dovada de crasa ignoranta in stiintele politico-economice.
Gorbaciov and USSR erau literalmente muritori de foame din cauza a peste 50% din PIB care se ducea la inarmare; rusii erau cat peaci sa se rascoale cerand mereu painea si untul care adesea lipseau din magazine! DE ACEEA RUSII EI AU FOST ACEEA CARE, PRIN ANII 1980 CEREAU ca USA SA REVINA LA MASA TRATATIVELOR CA SA SE STOPEZE CURSA INARMARII, DE UNDE PRIN ANII 1970 RUSII II REFUZAU PE AMERICANI CAND CEREAU ACEST LUCRU. Citind documentele de arhiva ale Casei Albe care au fost recent declasificate, LA REJKAVIC (ICELAND)RUSII II CEREAU LUI RONALD REAGAN SA RENUNTE LA "STAR WARS" SAU UMBRELA NUCLEARA PROTECTOARE, DAR REAGAN A REFUZAT, ZICAND CA FACAND ACEST LUCRU II LASA NEPROTEJATI PE AMERICANI. OR EL LE-A PROMIS CA II PROTEJEAZA.

FOAMETEA,MIZERIA, PURECII SI PLOJNITELE, PE DEASUPRA SI SANCTIUNILE ECONOMICE ALE VESTULUI CONTRA IMPERIULUI RAULUI OR "EVIL EMPIRE OF USSR" -- COLAPSUL ECONOMIC (datfiind si faptul ca pretul petrolului era foarte jos iar rusii nu au mai putut obtine fonduri din vanzarile de petrol ca sa mai finanteze HRANA POPULATIEI, DARAMITE SA MAI FINANTEZE SI CURSA INARMARILOR!)

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Doamna Mandrea,
Va vad foarte inflacarata in sustinerea ideilor pe care le aveti si, foarte bine, continuati, n-am de gand sa intru in polemica cu dumneavoastra, mai ales ca nici eu nu sunt o persoana prea flexibila si "deschisa" la alte opinii.
Pe scurt, am vrut sa sugerez ca nici NATO si nici altceva au daramat comunismul ci Gorbaciov insusi, ajutat,"influentat" evident, de motive care n-au legatura cu grija pentru URSS. Si-apoi, majoritatea rusilor traiesc, acum, la fel de rau, poate chiar mai rau decat inainte.
Sistemul s-a tocit din interior iar presiunea celor care cautau piete de desfacere si consumatori innebuniti dupa orice zdreanta impachetata frumos a fost imensa. Sistemul era fisurat si a cedat.
Nu mai dezvolt nici o idee aici, s-ar putea scrie carti intregi.
Cat despre stiintele economice si politice stiu mai multe decat presupuneti.
Mai precis, stiu ce imi este necesar in actiunile mele.

Anonymous said...

Rusii traiesc rau datoria sistemului lor corupt, NU datorita democratiei. Leaderii rusi cleptocrati si corupti au inteles democratia drept debandada, iar capitalismul drept si jaf. la rusi inca este la moda tipul tzarist de leader care pune japca pe oameni in loc ca sa ii serveasca. In comparatie cu regii/reginele crestini din Apus (cu toate ca si in vest uneori oamenii au trebuit ca uneori sa-i mai aduca cateodata pe regii lor "cu picioarele pe pamant," aminitindu-le de responsibilitatile lor fata de popor), tzarii rusi (ca de altfel nici principii balcanici) nu au vrut sa-si insuseasca lectia de smerenie a Mantuitorului: "Cine doreste sa fie Primul dintre voi trebuie sa devina mai intai servitorul vostru." TOCMAI DIN CAUZA CA NU SI-AU RESPECTAT OAMENII, LA ANANGHIE ACESTIA NU I-U MAI SUSTINUT, SI CA ATARE AU CAZUT.

Anonymous said...

Mr. Pacepa received a payment from US Counter Intelligence in 1978 of approximately $250.000, a comfortable home of his choice and a blank guarantee for his needs taken care of for life.
Mr. Pacepa is not and never was a patriot, he was a Spy chief that sold information for money and an American passport, that’s all.
I will never understand why he is that popular in Romania, I believe that Romania is a country of idiots…

Marius Mina said...

Anonymus,I believe Romania is still my country and, as a matter of fact, you're a scumbag piece of....evidence.

Go freak yourself somewhere else and enjoy it.

Anonymous said...

Doamnelor si Domnilor, Papa si Reagan au invins comunismul. Din locul in care se afla, Stalin stie acum cite divizii are Papa.