Saturday, March 14, 2009

Tariceanu si Basescu, povesti halucinante


In disperarea sa pentru castigarea unui nou mandat de presedinte PNL, Calin Popescu Tariceanu arunca pe piata o bomba menita sa-i scada sansele lui Crin Antonescu. Disperarea cu care actualul Presedinte PNL isi apara pozitia in partid , ii motiveaza strategiile secrete fabricate de consilierii acestuia de campanie, Bogdan Olteanu si Dan Andronic.
Dinspre tabara lui Tariceanu, transpira scenarii halucinante conform carora, Crin Antonescu ar fi dispus spre negociere cu Basescu, in cazul in care acesta va castiga sefia PNL, pentru a coopta PNL ul la guvernare alaturi de PDL , dupa ruperea intelegerii cu PSD.
Sperantele lui Tariceanu de a intoarce impotriva adversarului sau cele 22 de filiale care si-au anuntat sustinerea pentru Antonescu , sa intoarca spatele acestuia.Un scenariu greu de vandut liberalilor pentru care, Crin Antonescu a fost si este unul dintre cei mai frenetici critici si totodata adversar al lui Basescu.In perioada razboiului dintre palate, Antonescu s-a remarcat ca unul dintre aparatorii cei mai vocali ai lui Tariceanu si al PNL, impotriva atacurilor sefului de facto al PDL si al guvernului .
Din lipsa unor solutii optime coroborate cu frica de a-si pierde pozitia in partid, Tariceanu incearca tactica diversiunilor imprumutata de la maestrul acestor jocuri, Traian Basescu, care si-a inceput mandatul cu episoade diversioniste, incepand cu scandalul rapirii jurnalistilor, teroristul Hayssam , concertate cu recentele secvente: spionul Floricel, scandalul diplomatic gratuit cu Ucraina, Ciorogarla si nu in ultimul rand manevra de recuperare a electoratului nationalist , prin conflictul diplomatic cu Ungaria. FMI si oportunitatea imprumutului celor 20 de miliarde de euro din care Romania n-ar avea nevoie decat de maxim 3 miliarde, restul urmand sa fie aruncat pe piata pentru calmarea temporara a efectului crizei ,exercitiu care i-ar permite lui Basescu sa spere la un al doilea mandat.Toate aceste exemple demonstreaza ca atat Basescu cat si Tariceanu, risca totul pe o singura carte: mentinerea puterii absolute.
Fiecare dupa posibilitati si arsenalul pe care-l are la dispozitie, primul om in stat riscand aruncarea Romaniei intr-un colaps economic de lunga durata, al doilea prejudiciind grav imaginea partidului care l-a promovat . Cei care-si construiesc existenta politica prin diversiuni , teroristi straini si autohtoni, pericole fictioniste, risca sa devina parte a "prejudiciului" provocat premeditat , fortaretele imobiliare cladite pe nisipuri miscatoare , se pot transforma curand in castele de nisip, fara fosa septica, in bataia valurilor schimbarii.Mai ales pentru platitorii de TVA restanti.

PS:Sotii isi "salveaza" numerele de telefon ale sotiilor - cel mai adesea - sub apelativul "Mamy", dar ex-presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa fie original. Atat de original incat, atunci cand il suna sotia sa, pe ecranul telefonului apare ca apelant "Bau-Bau".
PS2:
Alina Ghorghiu:”Prostitutia este o meserie liberala”(acum live pe Tealitatea TV)…

2 comments :

Anonymous said...

de ce crezi ca este un scenariu halucinant si nu unul chiar posibil?

Marius Mina said...

Anonymus, eu stiu ce sa cred, altii nu.Fiecare e liber sa creada ce vrea.