Friday, August 7, 2009

"Subventii" pentru deontologii Basescofili


Andrei Badin dezvaluie sursele de "alimentare" ale agentilor de influenta portocalii din presa
Se vorbește de la un timp încoace de faptul că unele instituții plătesc jurnaliști pentru a face anumite jocuri politice. Nu e o realitate inventată şi, mai ales, nu de ieri-de azi, dar în general cei care ţipă hoţii sunt escrocii care pot fi dovediţi.
Într-o ţară civilizată cele patru cazuri prezentate aici ar trebui să aibă ca urmare încetarea imediată a contractelor celor în cauză cu ziarele la care lucrează acum, başca că ar cam trebui scoşi afară din presă pentru o lungă perioadă de timp de acum înainte.
Iniţiez acest demers deoarece nu mi se pare corect ca jurnalişti oneşti să fie puşi în aceeaşi oală cu escrocii. E timpul să curăţăm presa de cei care au intrat în această breaslă numai pentru a se căpătui!
Nu mă simt solidar deloc cu aceste persoane care şi-au trădat profesia. Aş vrea ca breasla să meargă mai departe şi să ne coalizăm pentru a scăpa de astfel de lichele. Orice demers e binevenit, începând evident de la publicarea declaraţiilor de avere şi de interese.

Am prezentat anul trecut cum Victor Roncea, jurnalist la ZIUA, a primit un contract prin fundaţia sa pentru a scoate o broşură cu ocazia summitului NATO în colaborare cu Serviciul Român de Informaţii (SRI), başca şi un site al evenimentului.Nu numai de atunci, Căpitanul roşu brun linge cu dragoste cam toate dosurile şefilor Securităţii vechi şi noi.Dar nu numai agenţii de influenţă Roncea sunt subiectul principal al postării de faţă. De fraţii Securităţii-agenţii rublă, Victor şi George, ne vom mai ocupa deoarece este marfă multă, în special pe relaţia Est. Multă mizerie!

Şi că tot veni se vorbeşte de Cotidianul şi de scandalul de zilele acestea de acolo haideţi să vă prezint nişte date interesante şi un document. Asta pentru a ne lămuri şi despre cum nişte agenţi de influenţă fac jocurile celor care îi plătesc.Vă mai amintiţi scandalul ICR de acum un an şi ceva? Cine erau cei mai vocali apărători ai lui Horia Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş, adică a mizeriei de la ICR? Cristian Pătrăşcoiu (acesta este numele real) şi Cristian Teodorescu, ambii încă la Cotidianul.
Cine se mai plimbă pe banii ICR prin lume? Cei doi, Pătrăşcoiu fiind campion la deplasări. Dar ambii sunt plătiţi de ICR. Aveţi alăturat un document în care cei doi apar în comisia de jurizare a burselor pentru jurnalişti de la ICR.... QECD .Probabil că banii luaţi de la ICR sunt şi pentru pupăturile în fund pentru portocalii şi Traian Băsescu.Imi aduc aminte că Doru Buşcu, fost mare şef la Cotidianul, spunea că Traian Ungureanu, azi europarlamentar portocaliu, primea de la PD-L bani pentru articole sale din Cotidianul. Nu am auzit o continuare a subiectului. Cine de la Cotidianul a mai primit bani de la portocalii? Pătrăşcoiu şi Teodorescu au primit şi ei? Sau banii de la ICR erau şi pentru servicii politice?
Vă mai amintiţi după scandalul Sorin Antohi cine au fost cei care au încercat să îl reabiliteze înainte ca Patapievici şi Mihăieş să trimită informatorul în Germania pe banii noştri? Cei doi fraţi siamezi. (cititi aici una din spălaturile de cadavre făcută de Pătrăşcoiu.)

1 comment :

Anonymous said...

Miju T. Morar e de departe cel mai mare mancator de kkt din oamenii lui Basescu.