Thursday, August 20, 2009

SRI: Interceptarea comisiei Udrea este o chestiune politică



Interceptarea ilegala a membrilor comisiei de ancheta "Elena Udrea" a starnit un Tsunami care poate inunda Palatul Cotroceni si sediul PDL din Aleea Modrogan , in cazul in care se va demonstra ca aceste actiuni deosebit de grave , sunt opera apropiatilor Elenei Udrea prin complicitatea directa a Robertei Anastase. Partidul clan condus de Traian Basescu a facut scut de protectie in jurul piesei de inters prezidential , D-na Elena Udrea. Mai devreme sau mai tarziu, misterul interceptarii discutiilor private ale membrilor comisiei , se vor dezlega si atat faptuitorii cat si complicii lor vor putea fi acuzati cu acte in regula, de infratiuni grave impotriva sigurantei nationale.
Nimeni nu îşi asumă efectuarea înregistrărilor , secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat oficial că în urma verificărilor făcute a rezultat că nimeni din personalul Camerei nu a efectuat înregistrarea respectivă şi totodată nu s-a utilizat aparatura instituţiei. Iniţial, conducerea Camerei nu a considerat necesară efectuarea unei verificări, deşi este pentru prima oară când a avut loc un astfel de eveniment la o acţiune oficială a Legislativului.

El a precizat că în urma „apariţiei în cursul zilei de luni a unor suspiciuni“ a ordonat verificări la Direcţia Tehnică (ce se ocupă de înregistrările audio-video - n.a.) şi la departamentul legislativ (aici lucrează stenografele de şedinţă - n.a.). Secretarul general al Camerei a conchis că au fost luate declaraţii de la toţi cei posibil implicaţi, că s-au făcut verificări tehnice şi s-a constatat că nimeni din instituţie nu a făcut înregistrarea. Surse din aparatul Camerei Deputaţilor au declarat pentru Cotidianul că, „în noaptea de luni spre marţi, tehnicienii de la departamentul tehnic au făcut probe până la 4 dimineaţa cu instalaţia de sonorizare“.
Coincidenţă sau nu, tehnicianul de sunet care a fost joi de serviciu la şedinţa Comisiei „Udrea“ a intrat de vineri în concediu. Gheorghe Barbu a declarat ieri că „omul a fost chemat din concediu pentru a da declaraţii“. O altă situaţie stranie: joi, cameramanilor tv li s-a cerut să nu utilizeze prizele de lângă pupitrul de sonorizare, pentru a nu „perturba aparatura de înregistrare audio-video“.

Toţi cei şapte deputaţi participanţi la şedinţa care a fost înregistrată (Lakatos Petru şi Vasile Bleotu au părăsit lucrările cu două ore înainte - n.a.) au susţinut, în declaraţiile date pentru Cotidianul, că nu au înregistrat discuţiile care s-au purtat cu uşile închise. Mai mult, la întrebările reporterului puse fiecărui deputat privind eventuale suspiciuni în legătură cu vreun coleg de-ai lor, toate răspunsurile au fost negative. Nici în cazul deputatului PSD Vasile Bleotu (care recunoscuse într-un interviu că poartă tratative pentru a trece la PDL) nimeni nu a avut vreo suspiciune. „Colegul nostru a fost ţinta unei tentative de racolare din partea PDL, cunoaştem povestea, dar a refuzat. Trebuie menţionat că Vasile Bleotu a fost de fapt cel care la audierile directorilor din Ministerul Turismului a descoperit marile probleme legate de contractele de reclamă şi publicitate. Dacă făcea blat, atunci stătea în banca lui“, ne-a declarat Nicolae Bănicioiu, deputat PSD, membru în comisie.
Surse din comisie au prezentat oncluziile preliminare ale unei verificări realizate pentru oficialii Camerei de un independent, specialist în sonorizare. „În primul rând este exclusă varianta înregistrării prin reportofon. Dacă vreunul dintre membrii comisiei ar fi avut un astfel de aparat, atunci nu s-ar fi putut auzi uniform toate vocile. Prin reportofon, dar la un nivel calitativ mai redus, s-ar fi putut realiza o înregistrare dacă în sală s-ar fi aflat un difuzor. Cum aşa ceva nu există la comisie, specialistul nostru a indicat doar două posibilităţi: fie s-a înregistrat prin aparatura de sonorizare a Camerei, fie a fost plantat un microfon. Cea de-a doua variantă este însă foarte dificil de demonstrat, pentru că au trecut deja mai multe zile şi un eventual microfon a fost deja scos din dispozitiv. În ceea ce priveşte prima variantă, tehnicianul la care am apelat spune că înregistrarea se putea face şi cu microfoanele noastre oprite, noi nu am folosit microfoanele, şi că declanşarea înregistrării putea fi făcută fie de la pupitrul de comandă din sală, fie de la distanţă, din camera tehnică specială a serviciului tehnic“, a declarat sursa citată. Ieri, preşedintele comisiei, Ludovic Orban, şi ziariştii prezenţi au făcut o verificare ad-hoc a posibilităţii înregistrării cu microfoanele închise. Rezultatul a fost negativ, dar cu excepţia tehnicianului Camerei, nimeni nu era de specialitate pentru a confirma experienţa.

Membrii Comisiei „Udrea“ vor solicita oficial declanşarea unei anchete interne privind modul în care s-a efectuat şi s-a difuzat înregistrarea. „În funcţie de rezultatul acestei anchete, vom vedea care sunt paşii următori, adică vom vedea dacă trebuie să ne adresăm Parchetului sau STS“, a declarat Ludovic Orban.

SRI: „E o chestiune politică“
Contactat telefonic, Sorin Sava, şeful Biroului de presă al SRI, ne-a declarat că problema interceptărilor de la Comisia „Udrea“ este „o chestiune politică, iar SRI nu comentează acest subiect cu care serviciul nu are nici o legătură“. Sava a mai precizat totodată că „SRI dezavuează orice încercare de atragere a sa în astfel de dispute politice, iar prin poziţiile sale de până acum instituţia şi-a manifestat independenţa fată de politic“.



8 comments :

Matilda said...

Interceptarea este o manevră care se vrea abilă pentru a deturna atenţia de la furtişagurile Elenei care, pe lîngă alte destinaţii, a cotizat şi la campania beizadelei prezidenţiale, alături de Ritzi.

Marius Mina said...

@Matilda, important este faptasul, cine a avizat si efectuat interceptarile.

tony said...

Idiotul ala de la SRI nu-si da seama ca e o problema de siguranta nationala ?

Marius Mina said...

@Tony, deocamdata vad ca nu se sesizeaza.Asta nu inseamna ca in background nu se fac cercertari pentru aflarea vinovatului.

Lilick Auftakt said...

Uita-te acum la Bizbazar. Familia Basescu face afaceri cu armata!!!

Lilick Auftakt said...

A gasit Tony:

http://www.versuri.ro/versuri/iejm_vama+veche+curva+regimentului.html

tony said...

http://www.trilulilu.ro/D4NI_/6a68cfa64993c5
Se aude mai bine

Marius Mina said...

@L merci, la el ma uitam si eu si cautam detalii