Wednesday, February 25, 2009

Crin Antonescu: PNL are nevoie de o schimbare a liderului


REALITATEA.NET - C. Antonescu: Doresc să discut cu un partid care nu are porniri spre lumea interlopă şi huliganism politic

"Candidez la preşedinţia PNL pentru că socotesc că PNL are nevoie, între altele, de o schimbare a liderului", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV

"E nevoie de un lider mai puternic, mai credibil, mai hotărât să reformeze şi partidul şi scena politică românească decât este, în acest moment, Călin Popescu Tăriceanu", a completat Antonescu.
"În linii mari, Ludovic Orban împărtăşeşte proiectul meu", a precizat Antonescu.Referindu-se la declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi anume că, dacă se schimbă conducerea PNL, se redeschid porţile unui dialog între PNL şi PD, Crin Antonescu a declarat: "Condiţia pentru ca un dialog real să se redeschidă între aceste două partide nu e schimbarea conducerii PNL, ci e schimbarea nu neapărat a conducerii, ci a conduitei PD."
"Dacă eu devin preşedinte al Partidului Naţional Liberal, doresc să discut cu un partid cu adevărat democrat, cu un partid care nu are porniri din ce în ce mai accentuate spre lumea interlopă şi huliganism politic".

Pe zi ce trece tabara fostului premier Anton Tariceanu se subtiaza. Ultima dezertare e a lui Relu Fenechiu care a declarat ca PNL nu poate trece de 20% cu Tariceanu la pupitrul de comanda.

Orban in standby

Vicepresedintele Ludovic Orban a anuntat ca ar putea renunta sa mai candideze la Congresul din martie al PNL pentru pozitia de presedinte al partidului. El a recunoscut ca se gandeste la aceasta posibilitate, urmand sa-i acorde sustinere celuilalt contracandidat al lui Tariceanu, respectiv Crin Antonescu. 'Probabil asa se va intampla, acum ramane sa ma gandesc...', a spus Orban, dand de inteles ca, in urma discutiilor cu 'bunul sau prieten' Antonescu, ar putea exista si situatia ca celalalt sa se retraga. Orban a mai spus ca Tariceanu ar trebui sa piarda sefia PNL pentru ca partidul a obtinut doar 18,5% la alegeri, or acum trebuie sa gaseasca o formula pentru a reveni la putere si a castiga alegerile. Potrivit lui Orban, statutul partidului nu trebuie modificat pentru ca e prost, ci pentru ca a fost incalcat de prea multe ori, iar 'bataia de joc pe statut' a inceput cand a venit Stolojan in fruntea PNL. Ca si Tariceanu, Orban e convins ca liberalii vor fi chemati curand la putere. Norica Nicolai a precizat ca la congresul din martie va sustine candidatura lui Crin Antonescu pentru presedintia partidului. Cat despre modificarea statutului, Nicolai a fost de parere ca trebuie mentinuta actuala formula a Biroului Permanent Central si adaugata functia de prim-vicepresedinte.

No comments :