Wednesday, November 12, 2008

Update: Bogdan Olteanu si-a redefinit manifestul politic

Angajat intr-o lupta corp la corp cu "rechinii imobiliari , Bogdan Olteanu a recurs la arme de distrugere in masa, in ultimile 24 de ore cutiile postale au fost invadate de manifeste care indeamna cetatenii sa iasa la lupta de clasa luand atitudine impotriva dusmanilor poporului (delatiune pur patriotica) .Cu douazeci de ani in urma Ceausescu ordonase raspandirea din helicopter a unor fituici cu mesaje similare. Ridicati-va la lupta cea mare ,uniti in cuget si simtiri, formand 112.

Citeste si da-l mai departe :

Episoadele cu homosexuali si transexuali petrecute recent au reusit sa imprime in constiinta colectiva mesajul electoral devenit celebru :
"Iubitule, iti promit ca maine voi fi mai bun"

Daca cineva isi pune intrebarea :"ce au in comun rechinii imobiliari cu homosexualii"?, raspunsul la prima strigare ar fi unul singur: Bogdan Olteanu. Cateva secvente exotice consumate in Colegiul Elctoral Nr.1, reclamate de candidatul liberal, ridica duzine de sprancene. Declaratiile unor "drogati in sevraj", asupra carora s-au gasit seringi si substante interzise,(la zile distanta de la consumarea incidentului?) au elucidat misterul din spatele scenariilor:"Rechinii imobiliari",vor sa-si faca de cap in spatiile de interes public. Olteanu a menţionat, în conferintele de presa, ca are cinci petiţii publice pe care şi le asumă, referitoare la "salvarea' Teatrului Masca, a Teatrului de vară Bazilescu, a Ştrandului Tineretului, la deschiderea magistralei de metrou Bucureşti şi la crearea de noi spaţii verzi. Analizand structura mesajelor si forta lor de pentrare a maselor, iti da impresia ca cei care-i fac(varza) strategia de campanie , au uitat sa-i aminteasca candidatului unic, faptul ca alegerile pentru Primarie s-au incheiat pe 15 iunie ac.

Cine ar putea fi interesat intr-un astfel de circ mediatic care calculat la milimetru, poate genera un bonus electoral pentru victima? Ce legaturi oculte ar putea avea "mafia imobiliara", cu ilegalitatile "stopate" prin petitii de catre candidatul la deputatie?.
Nu este nevoie de un coeficient de inteligenta iesit din comun pentru a extrage esenta reala a acestor motivatii, transformate indirect in acuzatii de coruptie si incompetenta la adresa Primarului Chiliman.
Strategia conceputa de Vlad Duhan, managerul de campanie al D-lui Olteanu, este dinamica, puncteaza eficient si transmite destul de profesionist mesajele catre electoratul confuz. Sabotat de "rechinii imobiliari" care inunda zilnic cutiile postale cu zeci de mii de pliante si jurnale de campanie cu retete culinare si fotografii din albumul de familie al D-lui Olteanu.
Intr-o campanie , elementele surpiza,"publicity stunts" si mediatizarea excesiva a acestora pot cantari greu in avantajul "producatoruloui delegat". Cred insa ca orice ochi sensibil remarca fara probleme situatii create intr-un scop precis.Ceea ce intriga insa este introducerea familiei candidatului in acest joc pervers. Spun asta pentru ca n-am citit un singur articol referitor la tema "homosexualilor" in care sa nu se faca uz de fotografiile de familie ale "victimei", sotia si copii D-lui Olteanu.Cei care l-au sfatuit sa foloseasca astfel de implanturi emotionale pentru public n-au reusit decat sa genereze suspiciuni si semne de intrebare justificate.
Ce s-a urmarit prin atasarea fotografiilor de familie la acest dezmat mediatic este destul de clar.Nu inteleg insa logica unei justificari din momentul in care Bogdan Olteanu a afirmat de la bun inceput ca avem de a face cu o farsa ieftina. Daca introducem in ecuatie "blaturile" colegiale pe care Dl.Vlad Duhan le-a combinat intr-u asigurarea succesului iminent al D-lui Olteanu, "scandalul homosexualilor" se incadreaza perfect in scretele bucatariei unei campanii electorale cu spor de toxicitate.Inclin sa cred ca lipsa quasitotala a competitiei in Colegiul 1, negociata direct cu liderul PSD -Marean Vanghelie, prin care Marius Marinescu a fost transferat urgent in colegiul lui Orban, fiind inlocuit rapid cu o necunoscuta careia liderii PSD nu-i permit sa-si desfasoare niciun fel de activitate electorala in colegiu , coroborata cu notorietatea de grad zero a celorlalti contracandidati desemnati de PDL si PNG, clarifica fara dubii situatia .
Bogdan Olteanu & Co si-au cladit de la bun inceput scenariul de "Win-Win" pentru 30 Noiembrie. Controversele majore pleaca insa de la tensiunile din interiorul PNL Sect.1 .In timpul campaniei pentru alegerile locale Dl.Olteanu a preferat sa strabata satele tarii cand in Bucuresti candidatii liberali luptau cu masina de razboi PDL-ista si PSD-ista.
Cand Andrei Chiliman facea eforturi supradimensionate sa faca fata aresenalului PDL, liderul care se doreste , Bogdan Olteanu prefera gratarele satenilor din Valcea.
Faptul ca cei de la Sect.1 nu i-au acordat sprijin in aceasta campanie spune mai mult decat decat necesar pentru a ne putea forma o parere despre modul in care Bogdan Olteanu stie sa-si sprijine organizatia din care face parte.
Cum era de asteptat, Andrei Chiliman, liberalul a carui popularitate i-ar fi inzecit sansele , a preferat sa iasa in campanie pentru Arin Avramescu, candidat PNL la senat.
Surse liberale spun ca atitudinea si vedetismul lui Bogdan Olteanu au contribuit la cimentarea acestei stari de spirit.Nici Premierul Tariceanu in incercarile sale repetate de a detensiona situatia nu l-au putut convinge pe Bogdan Olteanu sa renunte la strategia egoista care de multe ori conduce spre sinuciderea politica a practicantului..
Cand te bazezi in special pe suportul "adversarului", ignorand total sprijinul propriei echipe cu riscul de a lovi interesele majore ale intregului partid, nu-i mai poti acuza pe altii de sabotaj sau jocuri murdare.De multe ori insa, ambitiile personale si lipsa de fair play ale unor jucatori pot aduce prejudicii imense intregii echipe.
Sansa propasirii acestui partid cu greutate istorica sta cu siguranta in tineri valorosi, Alina Ghorghiu , Diana Tusa si Cristina Baltaretu, care prefera o strategie pozitiva, benefica partidului . Ele sunt doar cateva nume de referinta dintre sperantele PNL, care nu vor permite accidente de genul celor petrecute cu ani in urma in PNTCD. Daca stratregii de campanie ai D-lui Bogdan Olteanu continua in acelasi stil , nu vor reusi decat sa amplifice riscul imploziei.Nu exista inca semnale care sa demonstreze ca scopul domniilor lor este cu totul altul, care oricum ,nu le scuza mijloacele.


Articole similare:

Homosexualii se razbuna pe Bogdan Olteanu?

"O sa-l schimbam si pe Tariceanu"

Cine-i toaca popularitatea lui Bogdan Olteanu
Visit www.postpalace.com for more free goodies like this!
Jurnal de campanie cu NAOMI

Cu cine joaca Bogdan Olteanu

4 comments :

Anonymous said...

Daca Marius Marinescu, singurul contracandidat care conta a fost indepartat, de ce ar mai fi avut nevoie Bogdan Olteanu sa-si monteze tot circul asta? Mai ales ca exista riscul ca, in loc sa culeaga roadele victimizarii, boborul sa puna botul la calomnii si sa o i-o dea in freza lipsa pe 30 noiembrie.

Marius Mina said...

@Alter Ego

Si pentru mine ramane un mister toata strategia asta.

Anonymous said...

@Marius Mina
Atunci, de ce sustineti ea exista? Daca pentru Bogdan Olteanu, care alearga detasat in fruntea plutonului, strategia care presupuneti nu are nici un sens, atunci ea nu ar putea fi opera unui contracandidat? Daca nu pot sa il ajung din urma pe cel aflat in frunte pentru ca alearga mai repede decat pot eu sa o fac, aplic planul B, micsorez distanta taindu-i lui din elan.
Sa punem in carca lui Bogdan Olteanu o strategie cretina doar pentru ca este antipatic, nu cred ca este cel mai obiectiv mod cu putinta de a privi realitatea.

Anonymous said...

@Marius Mina: Erata la mesajul precedent: in fraza a doua, corect este "strategia pe care o presupuneti". Scuze.